Sauber neprodloužil smlouvu s Ferrari. Přejde k Hondě?

Sauber neprodloužil smlouvu s Ferrari. Přejde k Hondě?

Bude od roku 2018 jezdit Sauber s pohonnými jednotkami Honda?

Nejen týmy formule 1 se připravují na novou sezónu. Intenzivně se pracuje také na pohonných jednotkách. Výrobci mohou provádět změny dle libosti, protože žetonový systém byl zrušen. Honda se tak pustila do kompletní přestavby pohonné jednotky a to podle vzoru Mercedesu.

Pokud pohonná jednotka Hondy letos uspěje, začnou Japonci koketovat s myšlenkou, že by od příští sezóny dodávali dalšímu týmu. V evropské základně Hondy v Milton Keynes se už na to připravují.

Rozhodnotí musí přijít poměrně brzy. Hasegawa před časem pro Autosport uvedl, že by se Honda potřebovala dohodnout s novým zákazníkem zhruba do Grand Prix Monaka.

Startovní pole je poměrně široké, ale mnoho zájemců o Hondu nenajdeme. Až na jednu možnou výjimku — Sauber.

O švýcarském týmu se již nějakou dobu spekuluje. Letos bude jezdit s loňskými pohonnými jednotkami Ferrari. A příští rok? Podle Auto Motor und Sport se už uskutečnila první jednání mezi Sauberem a Hondou. Švýcaři evidentně neprodloužili smlouvu s Ferrari po roce 2017.

Na své straně mají navíc také pravidla, která všem týmům zajišťují přístup k pohonné jednotce. Bez motoru tak v příštím roce určitě nebudou.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud