Sauber má vše potřebné ke stavbě skvělého vozu, věří Räikkönen

Sauber má vše potřebné ke stavbě skvělého vozu, věří Räikkönen

Po pěti letech u Ferrari se Kimi Räikkönen vrací do švýcarské stáje Sauber, kde v roce 2001 zahájil svoji kariéru ve formuli 1. Finský pilot věří, že jeho staronový tým dokáže pro sezónu 2019 připravit velmi dobrý vůz.

Räikkönen začal se Sauberem pracovat bezprostředně po skončení letošní sezóny v Abu Dhabi. Devětatřicetiletý Fin si na okruhu Yas Marina vyzkoušel letošní vůz švýcarského týmu během testů pro Pirelli.

Sauber sice pod vedením Frédérica Vasseura prochází po několika komplikovaných sezónách vnitřní reorganizací, po uzavření partnerství s Alfou Romeo (s Ferrari) se však již v tomto roce projevila výrazná výsledková zlepšení. Kimi Räikkönen je i proto směrem k následující sezóně optimistický.

„Je to vzrušující. Pochopitelně je to jiné, než v mém minulém týmu, protože tu je mnoho nových lidí,“ rozpovídal se finský pilot před novináři na slavnostním galavečeru FIA v ruském Petrohradu.

„Mají vše potřebné k postavení skvělého vozu, a to včetně výborného aerodynamického tunelu. Navíc máme motor Ferrari, takže víme, co můžeme očekávat.“

„Nevidím žádný důvod, proč bychom neměli odvést dobrou práci. Uvidíme příští rok. Pro mě bylo důležité, že jsem již mohl řídit auto, takže jsem mohl zjistit, co je třeba zlepšit.“

Mezi továrním týmem Ferrari a Sauberem, který patří do středu pole, byla v této sezóně pochopitelně výrazná výkonností propast. Přesto však Räikkönen nezpozoroval velký rozdíl mezi pilotováním rudého monopostu a vozu švýcarské stáje se základnou v Hinwilu.

„Měl jsem z vozu pocit velmi podobný tomu, na který jsem byl zvyklý z Ferrari. Je to jiné auto, vypadá velmi odlišně, ale zase o tolik jiné není.“

„Pouze jsme testovali pneumatiky, žádnému nastavení jsme se nevěnovali. Napoprvé to bylo ok,“ řekl mistr světa z roku 2007.

Foto: Getty Images / James Bearne

Doporučujeme

Články odjinud