Sauber: Kvůli krizi na Ukrajině přicházíme o sponzory

Sauber: Kvůli krizi na Ukrajině přicházíme o sponzory

Sauber má problém. Rozhovory s možnými ruskými partnery byly zastaveny kvůli možným sankcím západu vůči Rusku.

Možná si to ještě pamatujete. Sauber měl vloni poměrně velké finanční potíže a trn z paty mu měly vytrhnout ruské firmy a angažování mladíka Sergeje Sirotkina. K tomu druhému sice nakonec nedošlo, Sirotkin a ruští sponzoři ale mají k Sauberu stále velmi blízko.

Monisha Kaltenbornová ale nyní prohlásila, že jednání s ruskými sponzory byly pozastaveny a to kvůli hrozbě sankcí na Rusko. Konkrétní jména sice nepadla, ale není veřejným tajemstvím, že sankce už byly uvaleny na banku SMP, která za Sirotkinem stojí.

„Věříme, že se situace brzy vyjasní a všechny naše nabídky budou moci být vyřešeny”, řekla Kaltenbornová v Katalánsku.

Sauber ale není jediný, kdo se dívá směrem k Rusku s obavami. Letos se má jet velká cena v přímořském letovisku Soči a podle mnohých je v současné napjaté situaci její konání ohroženo.

„Doufám, že to skončí dobře a pojedeme do Soči, protože je to velmi důležité”, řekl na tiskové konferenci šéf Toro Rosso Franz Tost, v jehož týmu nyní působí ruský pilot Daniil Kvjat.

K tématu se vyjádřil také šéf Marussie John Booth: „Stejně jako v Bahrajnu v posledních letech, budeme pečlivě sledovat stanoviska naší vlády o tom, zda je to tam bezpečné.”

Bezpečnostní situace v Soči ale důležitá nebude, určitě ne ve vztahu k Ukrajině. Jestli něco Soči hrozí, jsou to teroristé, což bylo velké téma už při nedávné olympiádě. Z pohledu F1 je větším rizikem omezení toku peněz a také neochota sponzorů podpořit „zlého Putina“ v konání další show pod jeho okny.

Otazníky prý visí také nad závodem DTM v Moskvě.

Doporučujeme

Články odjinud