Sauber: Kobajaši nikam nepůjde, bude pro nás závodit

Sauber: Kobajaši nikam nepůjde, bude pro nás závodit

Tým Sauber popřel, že by měl v úmyslu se v dohledné době zbavit Kamuje Kobajašiho. Již dříve ohlášená jezdecká sestava platí.

Ve Francii se v posledních dnech začala šířit zpráva, že chce Ferrari protlačit svého záložníka Julesa Bianchiho do Sauberu. Obětí tohoto přesunu se měl stát Kobajaši.

Francouzi tuto snahu vysvětlovali tím, že si chce Ferrari v rámci hledání nástupce Felipeho Massy pro rok 2013 prověřit v závodech Julesa Bianchiho. A přímé srovnání s dalším maranellským juniorem Sergiem Pérezem by bylo ideální.

Sauber sice přímo nepopřel, že by Ferrari o něco podobného usilovalo, kategoricky ale odmítl, že by jezdeckou sestavu mohl změnit. "Bohužel někdo zveřejnil nesmysl o tom, že Kamuj náš tým opouští. Hloupost. Máme ho velmi rádi, zůstává u nás," uvedl tým.

Zprávám o Bianchim nahrává také skutečnost, že manažerem francouzského jezdce není nikdo jiný než jeho krajan Nicolas Todt, jenž řídí mimo jiné i kariéru Massy. Podle Francouzů přesun Bianchiho do Sauberu nevyšel kvůli smluvním záležitostem švýcarské stáje. Teď má údajně šanci na post třetího pilota Force Indie.

Doporučujeme

Články odjinud