Sauber jede do Malajsie s upraveným vozem

Sauber jede do Malajsie s upraveným vozem

Nejen nechvalně proslulé zadní křídlo upravil tým Sauber na svém voze C30 před druhou Grand Prix sezóny. Hinwilští chtějí znovu dojet na bodech a vydržet na nich.

Sauber vstoupil do letošní sezóny mnohem lépe než do té loňské, která byla první po odchodu automobilky BMW. Oba monoposty C30 dojely v Austrálii v první desítce, ale kvůli nevyhovujícímu zadnímu křídlu byly diskvalifikovány. Inženýři švýcarského týmu křídla pochopitelně upravili a k tomu přidají další novinky.

"Auto bude mít úpravy - nové díly zadní části karoserie a nové přívody vzduchu k brzdám," vysvětlil technický ředitel James Key. "Těšíme se na dobrý výsledek."

Zatímco Sergio Pérez v Melbourne všechny zaskočil strategií jediné zastávky, Kamuj Kobajaši varoval, že něco podobného v Sepangu možné pravděpodobně nebude. "Zaručeně vyšší teploty v Malajsii budou znamenat rozdíl," řekl. "Očekávám, že hlavně opotřebení pneumatik tam bude mnohem větší, což by mohlo mít za následek odlišné závodní strategie."

"Jinou výzvou by mohl být mokrý závod, jak se v Malajsii často stává. Ale my si teď v oblasti výkonnosti věříme díky výkonu, který jsme předvedli v Melbourne. Doufám, že takhle rychlí budeme i nadále."

Pérez zná Sepang z asijské série GP2 a navíc bude těžit ze zkušeností z prvního závodního víkendu. "Myslím, že máme dobré auto. Je dost rychlé na bodovaná umístění a bylo spolehlivé," uvedl. Doufám, že takto konzistentní budeme i v dalších závodech. Mám za sebou svůj první GP víkend, takže mnohem lépe vím, co můžu očekávat v kvalifikaci a závodě, díky čemuž si více věřím."

Doporučujeme

Články odjinud