Sauber jede do Barcelony s upraveným zadním křídlem

Sauber jede do Barcelony s upraveným zadním křídlem

Stejně jako všechny ostatní týmy si Sauber přiveze na první evropský závod vylepšené auto. Jak moc zrychlí, si netroufá odhadovat.

Grand Prix Španělska je tradičně závodem, ve kterém týmy nasazují první velké balíky úprav. "Máme několik dalších vylepšení aerodynamiky, včetně upraveného zadního křídla, vyhodnotíme je v pátečních trénincích," uvedl závodní šéfinženýr švýcarské stáje Tom McCullough.

Sauber věří, že ho úpravy posunou do první desítky a přiblíží zpět úrovni, jakou měl loni. "Kvalifikace je tam zvlášť důležitá, protože předjíždění v závodě může být těžké. Naším cílem pro závod je dojet s oběma vozy na bodech," dodal McCullough.

Jezdci jsou v předpovědích opatrní. "Musíme si počkat a uvidíme, jestli nám ty úpravy pomůžou srovnat krok s těmi před námi," řekl Esteban Gutiérrez.

Hülkenberg připomněl, že je Barcelona náročnou zkouškou aerodynamiky, hlavně v prvních dvou sektorech. "Úpravy aerodynamiky, které přivezeme na tento závod, ukážou, jak dobře je náš vůz přizpůsoben této trati," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud