Sauber je údajně bez pohonné jednotky pro příští rok

Sauber je údajně bez pohonné jednotky pro příští rok

Je švýcarský tým bez pohonné jednotky pro rok 2018?

Výsledky Sauberu by byly letos zřejmě o něco lepší, kdyby jezdil s aktuální specifikací pohonné jednotky Ferrari. Ani pro příští rok ale situace nevypadá zrovna dobře.

V německých médiích se objevily spekulace, že Honda zrušila dohodu, podle které měla v příštím roce Sauberu dodávat pohonné jednotky. Důvodem měl být odchod Kaltenbornové z čela týmu.

Motorsport.com se odvolává na své zdroje a píše, že celá věc se má trochu jinak. Honda dohodu nezrušila. Smlouva totiž nebyla oficiálně dokončena a aktivována. 

Majitelé Sauberu se v posledních dnech rozhodli, že budou raději hledat pohonnou jednotku jinde, takže k uzavření partnerství s Hondou nikde nedojde.

„Jedná se čistě o mediální spekulace a my mediální spekulace nekomentujeme. Vztah Hondy a Sauberu se nezměnil,“ uvedl mluvčí Hondy.

Pokud by Sauber skutečně nepoužíval motory Honda, měl by jen dvě další možnosti: Mercedes nebo Ferrari. Na Renault jsme sice nezapomněli, ale vzhledem k tomu, že se šéfem Sauberu stal Vasseur, je tato varianta velmi nepravděpodobná. Vasseur totiž z Enstone neodcházel zrovna v dobrém.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud