Sauber hledá sponzory, bez nich nemůže pokračovat v růstu

Sauber hledá sponzory, bez nich nemůže pokračovat v růstu

Finanční situace švýcarského týmu je stabilizovaná. Aby ale mohl čelit větším týmům v přední části pole, bude muset získat větší množství prostředků.

"Tým je v mnohem lepší situaci než před rokem. Sezona 2010 nebyla jednoduchá, transformace továrního týmu zpět na tým soukromý je nesnadná záležitost. Stálo nás to hodně energie a hlavně na začátku sezony byly naše výkony na trati extrémně slabé. V takové pozici se těžko hledají sponzoři. Naše auto ale letos naštěstí již není celé bílé. Na to můžeme být hrdí," řekl Peter Sauber.

V loňském konečném pořadí Poháru konstruktérů se Sauber umístil na osmém místě. Po třech závodech letošní sezony je zatím šestý, přičemž o další body z GP Austrálie přišel až po diskvalifikaci.

"V našem týmu nápady inženýrů převyšují dostupné finanční prostředky. Další zdroje by se přímo promítly na výsledcích. Proto pokračujeme ve hledání sponzorů. Závod v Šanghaji ukázal, že konkurence pořád roste. Několik týmů oznámilo, že do Istanbulu přiveze technická vylepšení. Větší úpravy na našem voze chceme provést o závodním víkendu v Barceloně," dodal sedmašedesátiletý Švýcar.

Doporučujeme

Články odjinud