Sauber hledá dalšího náhradního jezdce vedle Ericssona

Sauber hledá dalšího náhradního jezdce vedle Ericssona

Za Sauber budou v příštím roce jezdit Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi. Marcus Ericsson bude plnit roli třetího jezdce. Na některých závodech ale nebude k dispozici. Čeká ho totiž závodění v IndyCar.

Ericsson nedávno podepsal s týmem Schmidt Peterson Motorsport. Minimálně v osmi víkendech koliduje F1 časově se závody IndyCar. Reálně ale bude Ericsson chybět z logistických důvodů vícekrát. 

Tým přitom potřebuje někoho, kdo by v případě například nemoci jezdce ihned nastoupil. A problémy nemusí mít zrovna jezdec Sauberu. Pokud bude mít problém někdo z jezdců Ferrari, Scuderia zřejmě povolá Giovinazziho.

Sauber tak hledá dalšího jezdce. Zřejmě někoho z mladíků. Vyloučit ale nelze ani Pascala Wehrleina. 

„Ještě jsme se o tom nebavili,“ řekl Vasseur pro Autosport. „Kdyby Wehrlein pracoval na simulátoru Ferrari, tak myslím zůstane v továrně (během víkendu). Ok, v Monze a v Monaku by to stihl.“

„Má strategie bude vedle Marcuse investovat do někoho mladšího, aby se připravoval na budoucnost. Bude to spíše tato filozofie. Ale je teď docela těžké najít někoho, kdo má 40 bodů pro superlicenci!“

Pokud se podle Vasseura nikdo nenajde, tak to prý snad katastrofa nebude. Také letos byly závody, kde žádného náhradníka neměli, protože Giovinazzi měl jiné povinnosti.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud