Sauber: Formuli 1 mám pořád rád, ale bylo třeba předat otěže

Sauber: Formuli 1 mám pořád rád, ale bylo třeba předat otěže

Peter Sauber se vrátí do důchodu, ale ne proto, že by o formuli 1 ztratil zájem. Je rád, že našel někoho, komu může svůj tým předat.

Sauber rozhodl už před časem, že stáj od něj převezme Monisha Kaltenbornová. Vedení je teď její. "V byznysu a zvlášť ve formuli 1 je těžké najít dobrého následovníka," cituje Sauberovo vysvětlení Autosport.

"A teď, když máme zajištěné následovnictví, jsem nejen šťastný, ale také velmi hrdý. Když máte takové řešení, měli byste ho využít. Když jsou mladí lidé ochotní převzít odpovědnost, je důležité jim ji dát. Není to tak, že už bych neměl rád formuli 1, nebo že bych byl unavený. Tak to není."

"Když jsem udělal tuto změnu, bylo pro mě důležité předat zodpovědnost, nejen Monishe, ale všem lidem, technickému týmu. Rozdíl je ten, že máte zodpovědnost, ale hodně rozhodnutí se dělá (společně) na závodním okruhu."

Kaltenbornová působila u týmu jako ředitelka, takže se stihla osvědčit, než postoupila na nejvyšší pozici. "Dokáže se rozhodovat rychle a správně. Platí to i při řízení společnosti."

"Je to technická společnost. Je důležité umět vést inženýry a designéry. A přesvědčit je, že ona je ta správná osoba," dodal Sauber.

Doporučujeme

Články odjinud