Sauber doufá v řešení kvalifikačních potíží pomocí nastavení

Sauber doufá v řešení kvalifikačních potíží pomocí nastavení

Zatímco v indickém závodě se Sauberu výkonnostně dařilo, v kvalifikaci měl švýcarský tým stále potíže. Věří, že je dokáže vyřešit v Abú Zabí.

Sauber ztratil v šampionátu šesté místo ve prospěch Force Indie a teď se brání útokům týmu Toro Rosso, který se mu už bodově vyrovnal. V závodech Švýcaři dokáží bojovat, ale teď potřebují dořešit ještě kvalifikace.

"Auto bude ve stejné specifikaci jako v Indii," uvedl k Abú Zabí technický ředitel James Key. "Ale máme několik nových přístupů k mechanickému nastavení, vzešly z těžké kvalifikace v Indii, kde se nám nepodařilo přimět pneumatiky ke správnému fungování."

"Myslíme si, že Abú Zabí bude v tomto ohledu lepší, ale zabývali jsme se tím detailně a přijedeme s čerstvými nápady, abychom měli jistotu, že jsme vše pokryli pro případ, že pneumatiky budou problémem. V závodě v Indii jsme se vrátili tam, kde ve vztahu ke konkurenci máme být, a na takovou úroveň se musíme dostat také v kvalifikaci v Abú Zabí."

Ve zbývajících dvou závodech budou Force India, Sauber a Toro Rosso zřejmě tvrdě bojovat o šesté místo. Tyto týmy dělí jen 10 bodů a ve hře jsou milióny dolarů za lepší umístění v poháru konstruktérů.

Doporučujeme

Články odjinud