Sauber cítí v týmech Manor a Haas těžké soupeře

Sauber cítí v týmech Manor a Haas těžké soupeře

Šéfka týmu Sauber Monisha Kaltenbornová očekává v příští sezóně s příchodem týmu Haas a přechodem Manoru na motory Mercedes mnohem vyrovnanější střed pole formule 1.

Po nepovedené loňské sezóně, kdy švýcarský tým nezískal ani bod, je nyní před posledním letošním závodem velmi blízko k zajištění si osmého místa v Poháru konstruktérů před McLarenem a právě Manorem. V tomto ohledu je tedy Kaltenbornová se sezónou spokojená.

Už teď ale ví, že příští ročník bude pro Sauber velmi náročný. Manor bude mít totiž ve svých útrobách silné pohonné jednotky Mercedes, zatímco nově příchozí tým Haas úzce spolupracuje na dodávkách motorů s Ferrari, od kterého své pohonné jednotky odebírá už šestým rokem také Sauber.

„V zásadě jsem šťastná, protože jsme se v mnoha ohledech vrátili tam, kde se běžně pohybujeme, myslím ale, že je tu ještě potenciál, který musíme využít v příštím roce, takže zcela spokojená nejsem,“ řekla Kaltenbornová.

„Manor přichází s novým partnerem (v oblasti motoru), navíc vstupuje nový tým, který, jak jsme se dozvěděli z médií, intenzivně spolupracuje s dalším týmem, takže bodovat bude velmi obtížné.“

„Myslím, že je opravdu potřeba dělat si jen svou práci, protože (ostatní) budou muset mít hodně problémů, abychom mohli bodovat.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud