Sauber chce zjistit, co stálo za trápením v Kanadě

Sauber chce zjistit, co stálo za trápením v Kanadě

Šéfka Sauberu Monisha Kaltenbornová se nechala slyšet, že by ráda, aby tým našel příčinu svých problémů ve Velké ceně Kanady.

V kvalifikaci se oba piloti probojovali do druhé části, kde Marcus Ericsson obsadil třináctou, a Felipe Nasr patnáctou pozici. V samotném závodě se přitom neposunuli pořadím vzhůru, naopak si oba o jednu pozici oproti startu pohoršili.

„Rozhodně musíme pochopit, proč nám chyběla závodní rychlost, protože okruh v Rakousku je hodně podobný,“ řekla Kaltenbornová. „Jeli jsme do Kanady a věřili, že tento typ tratí by měl našemu vozu sedět lépe než další tratě jako třeba Barcelona, musíme tedy přesně pochopit, co se stalo.“

V testech, které budou po Velké ceně Rakouska na Red Bull Ringu následovat, přitom Sauber vyzkouší některá vylepšení. Sauber jich totiž na svůj letošní vůz C34 zatím příliš nenasadil.

„Budeme zkoušet nějaké věci. Máme v plánu nasadit větší balík vylepšení ve druhé polovině sezóny, musíme ale nejdřív zjistit, co nás posune vpřed a je logické to zjistit při testu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud