Sauber chce navýšit počet zaměstnanců

Sauber chce navýšit počet zaměstnanců

Tým Sauber by se podle svého šéfa Frederica Vasseura chtěl v příštím roce vrátit mezi týmy ze středu pole formule 1, plánuje proto o čtvrtinu zvýšit počet svých zaměstnanců.

Vasseur převzal vedení týmu od Monishy Kaltenbornové a poté, co si Sauber pro rok 2018 zajistil aktuální specifikaci motoru Ferrari, Vasseur svou pozornost upíná na počet zaměstnanců.

Švýcarský tým v současné době zaměstnává zhruba 320 lidí, což z něj dělá jeden z nejmenších týmů, Vasseur však doufá v navýšení tohoto počtu o přibližně sto zaměstnanců napříč všemi odděleními, zejména pak aerodynamiky.

„Náš počet je příliš malý,“ řekl Vasseur. „Musíme vyrůst, musíme zvýšit náš počet ve všech odděleních, obzvlášť v aeru. Více méně to (400) bude cílem.“

Podle Vasseura by se mohl tým rozrůst celkem rychle. Jako příklad přitom uvedl svůj bývalý tým Renault, jehož byl šéfem.

„Když jsem se loni připojil k Renaultu, bylo nás 470 a když jsem odcházel, tak 600,“ dodal. Nebylo to ale jen o navýšení počtu, ale angažování těch správných lidí.

„Musíme vzít kluky na dobrém místě a v dobré pozici. Když zvýšíte počet zaměstnanců, musíte navýšit i rozpočet, to ale nebyla ta nejtěžší část. Musíte najít správné lidi a musíte jim určit pozici. Angažovat lidi jen, abyste zvýšili čísla, by bylo to nejhorší. To by bylo lepší zůstat na 320 lidech.“

Sauber má tradičně horší pozici v angažování nových zaměstnanců také vzhledem k tomu, že tým sídlí ve Švýcarsku, zatímco většina týmů je ve Velké Británii. Vasseura toto však nepřekvapuje.

„Má to své výhody a nevýhody (mít sídlo ve Švýcarsku). Když jste ve Velké Británii, tak je snadné se přesunout z jednoho týmu do druhého.“

„Na druhou stranu, ve všech oblastech budeme mít kluky přicházející z Německa, kteří hledají práci. Přesunul jsem se do Švýcarska a skutečně si toho vážím.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud