Santander podle španělských médií ukončí spolupráci s Ferrari

Santander podle španělských médií ukončí spolupráci s Ferrari

V roce 2010 to vypadalo na úspěšné partnerství: Fernando Alonso, Ferrari a banka Santander. Alonso už ale pár let v Maranellu není a Santander nejspíše ukončí spolupráci na konci tohoto roku.

Úspěšná spolupráce mezi Santanderem a Ferrari dostala několik trhlin. V roce 2014 náhle zemřel šéf Santanderu Emilio Botín, který byl velkým fanouškem formule 1 a velmi často jsme ho mohli vidět v boxech Scuderie. Žezlo převzala jeho dcera, která F1 už tak nadšená není.

Na konci roku pak oznámil svůj odchod z týmu Fernando Alonso.

Santander v roce 2012 prodloužil s Ferrari smlouvu, která by měla nyní vypršet. Podle španělského El Confidencial nebude smlouva prodloužena.

Odhaduje se, že Santander Ferrari každou sezónu posílá 40 milionů euro. Kromě toho byl Santander také sponzorem několika závodů. To vše má nyní skončit.

Některé studie naznačují, že se firmám sponzorování týmů vyplácí a každé investované euro se vrátí v podobě tří eur. Víceprezident Santanderu ve Španělsku Juan Manuel Cendoya dokonce odhadl, že v případě Santanderu může být návratnost investic ještě větší. Dohoda s Ferrari tedy není nevýhodná, ale spíše velmi nákladná.

Existuje možnost, že by Santander zůstal alespoň jako menší sponzor, ale podle španělských médií to zatím vypadá spíše na úplný rozchod. 

Pokud Santander skutečně odejde, mělo by se to více či méně promítnout i do zbarvení vozů Ferrari. Bílou barvu totiž vozy z Maranella měly mimo jiné právě kvůli Santanderu.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud