Šanghaj má problémy také s propadající se tratí

Šanghaj má problémy také s propadající se tratí

Okruh v Šanghaji je do letošního kalendáře zapsán podmínečně, před Grand Prix musí vylepšit nejen kanalizaci, ale opravit také trať, která se na některých místech propadá.

Když FIA vydala kalendář, neuvedla, proč má Šanghaj podmínku. Až později vysvětlila, že po Číňanech chce, aby vylepšili odvodňovací systém trati. Jang Jibin z pořadatelské společnosti ale přiznal, že si opravy vyžádá také povrch trati, protože se v zatáčkách číslo 1, 8 a 14 propadá.

"Propadání je normální, protože okruh byl v Šanghaji postaven na měkkém podloží. Navíc okruh hostoval už sedm Grand Prix a mnoho dalších závodů," vysvětloval Jibin pro Shanghai Daily.

Grand Prix Číny je v kalendáři naplánována na polovinu dubna a Číňané slíbili, že všechny opravy provedou do konce března. "Komunikujeme s FIA, náš plán byl schválen a Grand Prix se uskuteční v plánovaném termínu," dodal Jibin.

Okruh v Šanghaji nabízí několik převýšení, kterých bylo dosaženo uměle navážením různých materiálů. Proto dochází k propadání povrchu trati na některých místech.

Doporučujeme

Články odjinud