Šance pro Kovalainena: Caterham chce mladý talent a zkušeného jezdce

Šance pro Kovalainena: Caterham chce mladý talent a zkušeného jezdce

Šéf Caterhamu Cyril Abiteboul potvrdil, že by chtěl pro příští rok změnit přístup a nemít dva nezkušené jezdce. Je to příležitost pro víc pilotů.

Pro malajsijskou stáj to byla letos první sezóna bez zkušeného pilota, ale dlouho to nevydržela, brzy povolala do tréninků na testování Heikkiho Kovalainena.

Teď by chtěla mít zkušeného jezdce znovu v závodní sedačce. "Kombinace zkušeností a mladé krve je něco, co bude dávat smysl," řekl Abiteboul pro Autosport.

"Jako Caterham se věnujeme mladým lidem, mladým talentům. To se podle mě nezmění. Mít zkušenosti je příjemné, protože to všem dává jistotu v oblasti zpětné vazby a analýzy, protože příští rok začneme úplně naslepo."

"Samozřejmě tu bude hodně dat, ale bude třeba strávit tolik informací, že může být užitečné mít jezdce, který vás nasměruje správným směrem, abyste ušetřili čas."

"Já nechci výmluvy: 'To ne auto, to jezdec.' Chtěli bychom mít jezdce, o kterém víme, že něco dokáže."

To nahrává Kovalainenovi, který se chce do závodního kokpitu vrátit. Ale Fin není sám, kdo připadá v úvahu.

"Heikki je jednou z možností a vidíte, že v paddocku dochází k mnoha pohybům. Vím, že pro některé zkušené jezdce nejsme prioritou, ale možná tu bude víc zkušených jezdců než volných sedaček," upozornil šéf Caterhamu.

"Do tohoto sportu přichází Kvjat, Magnussen, odchází jen Webber, takže k něčemu musí dojít. My jsme otevření talentům, ověřeným talentům, a ve formuli 1 i mimo ni jsou velmi schopní jezdci, hodně se jedná. Já bych to chtěl mít vyřešené velmi rychle."

Doporučujeme

Články odjinud