Šance na titul spojuje Hamilton s pneumatikami

Šance na titul spojuje Hamilton s pneumatikami

Lewis Hamilton se vítězstvím v Maďarsku udržel v boji o titul, ale o svých šancích ho vybojovat příliš hovořit zatím nechce.

Na Hungaroringu získal Hamilton o 10 bodů víc než Vettel, takže svoji ztrátu na první místo zmenšil na 48 bodů.

"Myslím, že je příliš brzy, pořád moc brzy...," odpověděl na otázku, jestli se vidí v boji o titul. "Samozřejmě, když získáte takové vítězství, jste nadšení a myslíte si, že možné je všechno, ale myslím, že je stále brzy na to, abychom mohli říct, jestli s těmito jezdci dokážeme bojovat."

Podle britského pilota bude klíčové, jestli se Mercedesu podaří pracovat s obutím tak dobře jako v Maďarsku.

"Vím, že lidé (v týmu) pracují tvrdě, abychom mohli dohnat ztrátu, a doufáme, že tohle je v tom první krok. Ale čeká nás hodně těžkých závodů. Jen doufám, že to není naposledy, co mi fungovaly pneumatiky."

"Musíme tvrdě pracovat. Nikdy nevíte, jak budou držet pneumatiky jinde, ale pokud se nám podařilo zařídit, že nám pneumatiky vydržely tady, tak bychom to měli dokázat kdekoliv. Takže držme palce."

Šéf týmu Mercedes Ross Brawn opatrně přiznává, že je možné pomýšlet na tituly. "Je to velmi křehké. Myslím, že je to stále otevřené a my se určitě nevzdáme. Tohle byl pro tým velmi dobrý víkend, od začátku do konce."

"Pokud to dokážeme zopakovat, tak není důvod, proč bychom nemohli vyhrát víc závodů. Pokud to nezopakujeme, tak nevyhrajeme. Ale musíme dojíždět s oběma vozy. To se nám tady nepodařilo, ale je třeba mít vpředu oba vozy."

Doporučujeme

Články odjinud