Šance na GP Německa jsou podle Laudy 50-50

Šance na GP Německa jsou podle Laudy 50-50

Podle Nikiho Laudy jsou šance na pořádání letošní Velké ceny Německa 50-50.

Trojnásobný mistr světa, který nyní zastává funkci nevýkonného ředitele u Mercedesu, agentuře Reuters v Barceloně řekl, že šance na udržení závodu jsou vyrovnané.

„Bernie (Ecclestone) je ten, kdo rozhoduje, v tuhle chvíli to ale tak nevypadá. Chápu ale, proč tomu tak je,“ řekl Rakušan.

O pořádání Velké ceny Německa se v posledních letech pravidelně střídaly okruhy Hockenheim a Nürburgring. Oba však nyní bojují s finančními problémy. Letos se měl jet závod pod hradem Nürburg, okruh má však nového majitele a situace je nejistá. Loňský závod na Hockenheimu naopak příliš nelákal diváky a ani samotní představitelé okruhu nemají zájem pořádat závod třetí rok po sobě.

„Na Hockenheimu řekli, že si nemohou dovolit mít každý rok ztrátový, takže nevím, co se stane,“ dodává Lauda. „Myslím, že je to čistě mezi nimi a Berniem. Neslyšel jsem nic negativního, ani pozitivního.

Mám pocit, že Bernie snížil cenu (poplatku za pořádání závodu), alespoň to jsem slyšel, když si to ale nemohou dovolit, tak tedy nevím. Co můžete dělat? Je to opravdu chyba organizátorů.

Je to špatné pro Německo, pro Mercedes, pro každého, když to organizátoři nezvládnou. Kdybych si měl vsadit, tak je to 50-50.“

Samotný Ecclestone přitom má zájem závod zachránit. „Nevypadá to dobře... můžete říct, že je to nepravděpodobné (že se závod pojede), snažíme se jej ale zachránit. Samozřejmě, že o něj nechci přijít. Děláme, co je v našich silách,“ poznamenal 84letý šéf formule 1.

Doporučujeme

Články odjinud