Šampiona GP2 Pantana nakonec přijala fotbalová formule

Bude hájit barvy AC Milán.

Bývalý pilot formule 1 Giorgio Pantano se po zisku titulu ve formuli GP2 do formule 1 po vzoru Tima Glocka nedostal. Ačkoli oba spolu závodili pro Jordan v roce 2004, další šanci nedostali. Ital Pantano, který rozhodně není nepodobný americkému herci Patrickovi Swayzemu, dokonce sezonu ani nedokončil, protože jej z finančních důvodu vystřídal Timo Glock, který další rok v F1 nestartoval.

Jenomže jak Pantanto tak Glock dostali šanci v novém šampionátu GP2. Pantano v něm startoval při jeho přemiéře v roce 2005, Glock se přidal v roce 2006.

Druhý jmenovaný se stal šampionem o rok později a dostal šanci startovat pro Toyotu ve formuli 1. Pantano na titul dosáhl ve stejném roce, ve kterém Glock již brázdil okruhy F1. Ale o Pantana neměl nikdo zájem. Podle zjištění F1sports už byl v té době problémem Pantanův věk. Letos je mu už třicet let.

Ale své štěstí Pantano nakonec našel. Ve formulovém šampionátu, kde jednotlivé týmy závodí v barvách slavných fotbalových klubů, bude hájit barvy AC Milán. Formulový seriál si říká Superleague Formula.

Monoposty pohání dvanáctiválcové motory o výkonu 750 koní.

Pantanto je prvním šampionem GP2, který nedokázal najít uplatnění ve formuli 1.

Doporučujeme

Články odjinud