Šampión IndyCar Newgarden by měl dostat nabídky z F1, myslí si Daly

Šampión IndyCar Newgarden by měl dostat nabídky z F1, myslí si Daly

Josef Newgarden se stal v neděli šampionem IndyCar. Podle Conora Dalyho, který v sérii také závodí, by měli Newgardena oslovit týmy formule 1.

Vítězství v IndyCar přinese jezdci 40 bodů potřebných k zisku super licence. Nový šampion americké série Josef Newgarden by tak mohl získat sedačku ve formuli 1.

„Josef pokračuje ve svém stabilním vývoji,“ řekl Conor Daly pro RACER. „Měl by dostat nabídky oo týmů formule 1. Je nemožné, aby mu nevěnovali pozornost.“

„Ten chlap vyhrál šampionát v první sezóně u Penskeho a možná dostane nabídky od týmů formule 1.“

Daly i Newgarden se objevili také na evropské scéně. Newgarden závodil v GP3, kde v roce 2010 skončil celkově 18. O rok později už v USA vyhrál Indy Lights a přemístil se do IndyCar. V první sezóně skončil 23., o rok později 14., pak 13., 7. a vloni byl 4. Daly si myslí, že v F1 by se tohle nestalo.

„Je těžké připustit, že talent, jaký jsme viděli mnoho let u Josefa, by byl vyřazen se systému Red Bullu, kdyby šel do F1. Jejich postup by byl: 23. jako nováček, 14. ve druhém roce, zbavme se ho. Nemáte tam dost času na růst, jaký měl v IndyCar.“   

Doporučujeme

Články odjinud