Šampion Esports formule 1 Leigh bude závodit ve formuli Ford

Šampion Esports formule 1 Leigh bude závodit ve formuli Ford

Vítěz úvodních dvou ročníků virtuálního šampionátu F1 Esports series Brendon Leigh se letos s týmem Kevin Mills Racing zúčastní reálného britského národního šampionátu formule Ford 1600.

Poprvé se Leigh představí již o tomto víkendu v rámci úvodního podniku seriálu na okruhu Snetterton. Leigh, který ve virtuálním šampionátu závodil za tým Mercedes-AMG Petronas Esports, nastoupí také 11. května do dalšího podniku v Oulton Parku, přičemž nejsou vyloučeny ani další starty.

V šampionátu formule Ford 1600 se závodí s monoposty, které nemají přítlačná křídla, o objemu motoru 1,6 litru.

Před úvodním víkendem sezóny Leigh absolvoval třídenní testy, při kterých na šéfa týmu Kevina Millse zapůsobil.

„Okamžitě byl rychlý. Nebyl příliš odlišný od mých dalších dvou jezdců (Neila Maclennana a Michaela Macphersona). Jeho časy byly velmi podobné, bude se mu dařit. Nevím, jestli je zvyklý mít kolem sebe dalších dvacet vozů, ale z pohledu rychlosti je srovnatelný s dvěma dalšími (jezdci),“ řekl Mills.

Leigh se za volantem reálného závodního vozu představil již v posledních dvou ročnících Závodu šampionů v Saudské Arábii a Mexiku.

Leigh je druhým jezdcem v posledních dvou letech, který přestoupil ze závodů na počítačových simulátorech do formule Ford 1600. Minulý rok dostal za tým B-M Racing tuto možnost Sebastian Job.

Job, který je ve virtuálním šampionátu pilotem Red Bull Racing Esports, dojel vloni v rámci národního šampionátu nejlépe na páté pozici v Kirkistownu.

Foto: Getty Images / Miles Willis

Doporučujeme

Články odjinud