Sainze třetí série Drive to Survive zklamala | Foto: Getty Images / Chris Graythen

Foto: Getty Images / Chris Graythen

Sainze třetí série Drive to Survive zklamala

Podle Carlose Sainze nebyl ve třetí sérii dokumentárního snímku formule 1 Drive to Survive ukázán pravý obraz bohaté tradice a zlepšujících se výkonů stáje Ferrari.

Při letošní Velké ceně USA zaznamenala F1 velký úspěch a nastala proto otázka, jak velkou roli v tom sehrála dokumentární série na Netflixu.

Zatímco některým jezdcům se Drive to Survive líbí, jiní, jako například Max Verstappen, s ní už nechtějí mít nic společného.

Na otázku, proč by noví fanoušci v USA, kteří sledují F1, měli podporovat Ferrari, Sainz odpověděl, že Scuderia je jiná, než jak byla italská stáj prezentována ve třetí sérii.

„Epizoda ve třetí sérii o Ferrari není tak skvělá. Byl jsem celkem zklamaný, když jsem ji sledoval, protože Ferrari je mnohem uvolněnější, větší a lepší, než jak se zdá (v epizodě),“ řekl Sainz v rozhovoru pro GQ.

„Procházeli jsme obtížným obdobím a myslím, že všechny velké týmy v každém sportu prochází těžkými časy. A teď jsme na cestě zpět nahoru.

„Děláme vše, co je v našich silách, abychom tento tým udělali znovu skvělým a mistrovským. Myslím, že s Charlesem (Leclercem) a inženýry je tu opravdu dobrá atmosféra a v budoucnu budeme vážným soupeřem. A je to Ferrari. Kdo v normálním životě nemá rád Ferrari?“

Podle Leclerca by noví fanoušci při rozhodování, komu fandit, měli zvážit tradici italské stáje ve F1.

„Pro mě je Ferrari nejvíce ikonickým týmem, jaký kdy byl ve formuli 1. Velmi mnoho toho dosáhli a jsou tady od začátku. Je to neuvěřitelný tým a ve sportu měli nejvíce legend,“ dodal Leclerc.

Doporučujeme

Články odjinud