Sainze pobavil názor FIA o vyrovnanosti pohonných jednotek

Sainze pobavil názor FIA o vyrovnanosti pohonných jednotek

Pilot Toro Rosso Carlos Sainz Jr. přiznal, že jej velmi pobavilo prohlášení Mezinárodní automobilové federace (FIA), která si myslí, že tři nejlepší pohonné jednotky ve formuli 1 jsou v rozmezí tří desetin sekundy.

FIA studovala výkonnost letošních motorů a došla k závěru, že pohonné jednotky Mercedes, Ferrari a Renault nyní dělí tři desetiny sekundy.

Sainz, jehož toro rosso je poháněno Renaultem, s tím nesouhlasí a tvrdí, že Mercedes má v kvalifikačním režimu alespoň půlsekundový náskok.

„Viděl jsem tento týden zprávu, ve které FIA tvrdí, že nejlepší tři motory jsou v rozmezí tří desetin a já na Twitter málem napsal komentář, ve kterém jsem se tomu vysmál,“ řekl Sainz.

„Pak (Sergio) Pérez řekl 'Ano, je to tak, je to pravda'. Málem jsem se tomu zasmál. Myslím, že stejně tak Max (Verstappen) se skoro smál.“

„Dosáhli jsme zlepšení. Renault se zlepšil. Pokud ne, (Nico) Hülkenberg by nebyl tam kde je, určitě ale nejsme v porovnání s Mercedesem blíže než půl sekundy, alespoň z pohledu kvalifikace. V závodě to není tak špatné, v kvalifikaci mají ale motory Mercedes půl sekundy nebo i více.“

Podle španělského pilota je pro Toro Rosso klíčové co nejdříve zrychlit.

„Snad začneme stahovat ztrátu, protože to začíná být docela obtížné, když je teď Williams celkem v pohodě nejrychlejším týmem ve středu pole. A Force India s vylepšením z Bahrajnu je mnohem rychlejší na okruhu, který jí sedí, jako například tento,“ řekl Sainz po kvalifikaci na Velkou cenu Ruska v Soči.

„McLaren může snadno zrychlit, najít sekundu a být před vámi. Těším se na to, protože jsem pozitivní ohledně toho, co může Toro Rosso udělat v dalších závodech.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud