Sainz: Verstappen si za „neuvěřitelnou sezónu“ zaslouží úspěch | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Sainz: Verstappen si za „neuvěřitelnou sezónu“ zaslouží úspěch

Carlos Sainz vyzdvihl výkony vedoucího muže průběžného pořadí Maxe Verstappena, který si už v příštím závodě v Singapuru může zajistit svůj druhý titul mistra světa formule 1.

Verstappen šest závodů před koncem sezóny drží náskok 116 bodů na Sainzova týmového kolegu z Ferrari Charlese Leclerca, když si v Monze Verstappen dojel pro jedenácté letošní vítězství.

Sainz s Verstappenem byli ve své první sezóně F1 v roce 2015 týmovými kolegy u Toro Rosso. Španěl nyní vyzdvihl Verstappenovy výkony s minimem chyb.

„Myslím, že má velmi dobrou sezónu. Udělal jen velmi málo chyb. Když udělal chybu, jako ve Španělsku, kde se roztočil na stejném místě jako já, nebo v Maďarsku, kde se roztočil, dokázal ztrátu smazat a dojel si pro vítězství. Myslím, že v tom je ten největší rozdíl, že i ve dnech, kdy se mu tolik nedařilo, stále dokázal jít a vyhrát,“ řekl Sainz.

Po prvních třech závodech přitom Verstappenova situace nebyla dobrá. Po dvou odstoupeních vinou technických problémů ztrácel Verstappen na Leclerca 46 bodů.

Karta se ale začala obracet a Verstappen postupně na Leclerca smazal ztrátu a začal navyšovat svůj náskok.

„Od prvních (tří) závodů jsou také velmi spolehliví a když to všechno sečtete, tak má za sebou neuvěřitelnou sezónu a myslím, že si to zaslouží. I on jako jezdec odvádí obzvlášť dobrou práci.“

Doporučujeme

Články odjinud