Sainz se zabydluje u McLarenu, ve středu ujel 150 kol

Sainz se zabydluje u McLarenu, ve středu ujel 150 kol

Carlos Sainz junior se pomalu seznamuje s novým týmem. Během středečního testu pneumatik na okruhu Yas Marina ujel s oranžovým McLarenem 150 kol a podle vlastních slov získal mnoho informací k analýze.

Čtyřiadvacetiletý Španěl se po grand prix v Abu Dhabi rozloučil s týmem Renault a rychle se přestěhoval do tábora McLarenu, kde téměř ihned začal s testovacím procesem.

Syn legendy rally bude v příští sezóně tvořit u britského týmu novou jezdeckou dvojici spolu s Landem Norrisem, kterého si McLaren „vychoval“ ve svém juniorském programu.

Sainz započal své působení u McLarenu ve středu, kdy v rámci testů pneumatik absolvoval s oranžovým vozem 150 kol.

„Po skončení posledního závodu v Abu Dhabi jsme se okamžitě začali soustředit na sezónu 2019,“ řekl Sainz pro Autosport.

„Učím se jména mých nových kolegů, učím se jak funguje vůz, jak pracuje systém a buduji si vztah s inženýry. Tohle je teď v mých plánech.“

„Díky 150 kolům, která jsem absolvoval v testu, mohu v průběhu zimy analyzovat spoustu informací.“

„V týmu se od začátku cítím jako doma, již od začátku vše dobře funguje. Nemám si na co stěžovat. Bylo to skvělých několik dní, během kterých jsem se díky mechanikům a inženýrům cítil jako doma.“

V rámci příprav na novou sezónu se Carlos Sainz v průběhu prosince rovněž vydá i do továrny McLarenu v Británii. Kromě „profesních“ záležitostí zde zřejmě dojde i na trochu zábavy a teambuilding.

„Čeká nás spousta práce, ale zároveň si užijeme i nějakou zábavu. Máme v plánu nějaké motokárové závody s mechaniky a ostatními zaměstnanci,“ prozradil španělský pilot.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud