Sainz se obává, že Ferrari bude tento víkend opět trpět

Sainz se obává, že Ferrari bude tento víkend opět trpět

Ferrari zažilo ve Francii velmi špatný víkend. V Rakousku to ale bylo o dost lepší. Carlos Sainz se obává, že tento víkend to bude podobné spíše Francii.

„Myslím, že konkurenceschopnost, kterou jsme viděli v Rakousku, byla způsobena hlavně charakteristikou trati,“ řekl Sainz.

V Rakousku podle Sainze trpí zadní pneumatiky, se kterými Ferrari nemá až tak velký problém. Ten leží v oblasti předních pneumatik. Paul Ricard a Silverstone zatěžují právě přední pneumatiky. 

„Dva závody nám také nepomohou. Když už, tak to bude ještě horší,“ vysvětlil Sainz.

Podle Leclerca ale může odlišný formát víkendu Ferrari spíše pomoci. Italská stáj je v poslední době úspěšná v přípravě na víkend.

„Myslím, že to bude dost náročné, ale je velmi důležité, abychom se pokusili pochopit vůz, pokusili se udělat poslední práce na nastavení před kvalifikací. Vůz pak už zůstane po zbytek víkendu stejný.“

„Je velmi důležité, jak se na víkend připravíme. Myslím si, že je to jedna z našich silných stránek, jsme velmi dobří v přípravě auta. Normálně auto už pak moc neměníme, takže doufám, že toho využijeme a budeme mít dobrý víkend.“

Doporučujeme

Články odjinud