Sainz Jr. získal pro McLaren dalších osm bodů

Sainz Jr. získal pro McLaren dalších osm bodů

Pilot McLarenu Carlos Sainz Jr., který startoval až ze třinácté pozice, dojel ve Velké ceně Velké Británie na šestém místě. Jeho týmový kolega Lando Norris skončil v domácím závodě mimo bodovanou desítku.

Španěl předvedl dobrý start, při kterém si poradil s oběma piloty Alfy Romeo a následně využil výjezdu safety caru ke své zastávce v boxech.

„Dobrá neděle! Po náročné sobotě jsme měli v plánu dostat se vpřed dobrým startem, staráním se o pneumatiky a dobrou strategií. Na startu jsem předjel obě alfy romeo a byl jsem první z jezdců ze středu pole na střední směsi pneumatik. Rychlost byla dobrá a využili jsme výjezdu safety caru k jediné zastávce v boxech, kterou jsme dnes měli v plánu,“ řekl Sainz Jr.

„Po zastávce jsem mohl nasadit dobrou rychlost a souboj s (Danielem) Ricciardem o šesté místo byl těsný, ale zábavný. Dokázal jsem zůstat vpředu a získat pro tým dobré body.“

Bez bodů naopak z domácího závodu odjíždí Lando Norris, který po startu z osmé pozice skončil jedenáctý.

Brit byl dvakrát u mechaniků, když nejprve přezul z měkké na střední směs a ve 35. kole ze střední na tvrdou.

„Měl jsem opravdu dobrý start. Lehký kontakt ve třetí zatáčce způsobil drobné poškození, ale nic vážného. Dřívější zastávkou se přede mě dostal Ricciardo, což bylo trochu frustrující, a pak vyjel safety car,“ řekl Norris.

„Zřejmě jsme neudělali nejlépe, když jsme nezastavili, nemohl jsem ale nic jiného dělat a cítím, že jsem odvedl maximum. Toto není způsob, jakým jsem chtěl, aby skončil můj domácí závod, ale tento víkend jsem si užil a těším se, až se sem příští rok vrátím,“ dodal Norris, který již má spolu se Sainzem Jr. jisté místo u McLarenu také pro příští rok.

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Doporučujeme

Články odjinud