Sainz Jr. těží z Hülkenbergových zkušeností

Sainz Jr. těží z Hülkenbergových zkušeností

Carlos Sainz Jr. podle svých slov po přestupu do týmu Renault profituje ze zkušeností svého nového týmového kolegy Nika Hülkenberga. Španěl měl dosud ve formuli 1 za týmové kolegy méně zkušené piloty.

Sainz Jr. ve formuli 1 začínal v roce 2015 po boku Maxe Verstappena, než se po Verstappenově přestupu do Red Bullu vedle Sainze Jr. do Toro Rosso vrátil Daniil Kvjat. Ve dvou závodech pak byl letos jeho týmovým kolegou Pierre Gasly.

Poslední čtyři letošní závody Sainz Jr. již strávil místo Jolyona Palmera u Renaultu, za který bude jezdit i v příštím roce. Jeho kolegou bude Hülkenberg, který má již v F1 135 startů za Williams, Force Indii, Sauber a Renault. Jeho závodní životopis dále zdobí vítězství v závodě 24 hodin Le Mans s továrním Porsche.

„Je to zajímavé, obzvlášť když už cítím rozdíly,“ řekl Sainz Jr. ke vztahu s Hülkenbergem. „Samozřejmě mi vše pomůže, budu proti jezdci, který je ve formuli 1 sedm nebo osm let a Nico se za poslední rok v týmu skutečně usadil.“

„Je to jen o učení a hledání. Jsem si jistý, že se můžeme navzájem tlačit a tým to posune vpřed. Myslím, že i Niko vítá výzvu v tom, že mě má vedle sebe a tým to bude jen posouvat dopředu. Také ve zpětné vazbě jsme si hodně podobní, a to všem pomůže.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud