Sainz Jr. penalizován za kolizi s Grosjeanem v úvodu GP Kanady

Sainz Jr. penalizován za kolizi s Grosjeanem v úvodu GP Kanady

Pilot Toro Rosso Carlos Sainz Jr. dostal trest za způsobení kolize v prvním kole Velké ceny Kanady s Romainem Grosjeanem, po kterém Sainz Jr. nekontrolovatelně narazil do Felipeho Massy. Jak pro Španěla, tak pro Brazilce znamenal kontakt konec závodu.

V soubojích o pozice v prvním kole závodu se v hloubi pole dostali do kontaktu Sainz s Romainem Grosjeanem, po kterém Španěl ztratil kontrolu nad svým vozem a zboku sestřelil ve třetí zatáčce Massu. Pro oba piloty tím závod skončil, zatímco Grosjean si jel vyměnit přední křídlo, a nakonec v závodě obsadil desátou příčku.

Za způsobení kolize dostal Sainz penalizaci odsunu o tři místa na startu příštího závodu v Baku.

„Musím říct, že jsem tam nikdy žádný vůz neviděl. Bylo to zkrátka v mrtvém úhlu v mých zrcátkách, takže jsem nevěděl, že tam byl,“ řekl Sainz Jr.

„Kdybych si uvědomil, že tam je, tak bych byl samozřejmě opatrnější a nechal tam nějaký prostor. Jakmile jsme kolidovali, tak jsem byl už jen pasažér, narazil jsem do zdi, a to byl pro mě bohužel konec závodu.“

„Rád bych se omluvil, zejména Felipemu, který ode mě dostal ránu... Nemohl jsem nic dělat, abych tomu zabránil.“

Massu náraz překvapil. Z krátkého účinkování v závodě je zklamaný.

„Jsem velmi zklamaný, že jsem skončil už po třech zatáčkách,“ řekl Massa. „V té kolizi jsem byl jen pasažérem.“

„Myslím, že Carlose někdo trefil, já byl ale jediný vůz, do kterého on narazil. Je to smůla skončit v závodě takto, obzvlášť když byl vůz po celý víkend tak konkurenceschopný a my jsme mohli získat velké množství bodů.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud