Sainz Jr. očekává Kvjatův návrat a těší se na něj

Sainz Jr. očekává Kvjatův návrat a těší se na něj

Carlos Sainz Jr. podle svých slov stále věří tomu, že se Daniil Kvjat jednou vrátí do formule 1. Ruský pilot je nyní jedním z kandidátů na sedačku u týmu Toro Rosso v příštím roce.

Red Bull ještě před koncem loňské sezóny ukončil spolupráci s Kvjatem poté, co byl rok před tím přesunut z A-týmu Red Bullu zpět do týmu Toro Rosso.

Sainz Jr. byl Kvjatovým týmovým kolegou od Velké ceny Španělska v roce 2016 do Velké ceny Singapuru 2017. Sainz Jr. následně zamířil do Renaultu a Kvjat byl nahrazen Pierrem Gaslym. Pro Velkou cenu USA se však do kokpitu vrátil.

„Mám pocit, že Dany (Kvjat) je jedním z nejtalentovanějších jezdců, proti kterým jsem kdy závodil,“ řekl Sainz Jr. pro Motorsport.com.

„Nevím proč, ale když opustil formuli 1, měl jsem pocit, že se jednoho dne vrátí. Vždy, když jsem proti němu závodil ve všech kategoriích, tak on si vždy nějakým způsobem našel cestu zpět - zpět do formy, nebo zpět do formule 1, do šampionátu nebo zpátky do programu Red Bullu, kamkoliv,“ dodal.

Naposledy se Kvjat objevil ve formuli 1 v loňské Velké ceně USA. Následně však našel místo u Ferrari, kde působil v roli vývojového pilota. Letos také ve Fioranu testoval vůz F1.

Red Bull při výběru jezdců pro svůj juniorský tým Toro Rosso často sahá do svého jezdeckého programu, ve kterém si vychovává své mladé závodníky. Nyní má však zkomplikovanou situaci tím, že jeho největší naděje, 19letý Daniel Ticktum, ještě nemá potřebný počet bodů pro zisk superlicence potřebné k závodění ve formuli 1.

Během Velké ceny Itálie se proto objevily zprávy o tom, že by mohl u Toro Rosso dostat další šanci právě Kvjat. 24letý Rus získal během svých 22 startů za Red Bull dvě pódiová umístění, než byl v roce 2016 poslán zpět do Toro Rosso a na jeho místo přišel Max Verstappen.

Sainz Jr. dodal, že bude rád, když svého bývalého týmového kolegu uvidí zpět v závodní sedačce.

„Ve skutečnosti jsem svému manažerovi a svému otci řekl: 'Mám pocit, že tento kluk ještě neskončil, on se vrátí'. A podívejte, vypadá to, že má dobrou šanci a měl bych velkou radost, kdyby se vrátil,“ řekl Španěl, který pro příští rok přechází k McLarenu.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud