Sainz Jr. neočekává, že se McLarenu letos podaří odpoutat od středu pole

Sainz Jr. neočekává, že se McLarenu letos podaří odpoutat od středu pole

McLaren může letošní sezónu formule 1 dosud považovat za úspěšnou. Podle Carlose Sainze Jr. se ale britskému týmu nepodaří do konce roku odpoutat od týmů ze středu pole.

McLarenu po polovině sezóny patří čtvrtá pozice v Poháru konstruktérů. Španělský pilot, který bude spolu s Landem Norrisem u týmu také příští rok, ale nevěří, že se jeho týmu podaří navýšit náskok na své nejbližší soupeře.

„Nemyslím si, že ve druhé polovině sezóny budeme schopni se odpoutat od středu pole,“ řekl Sainz Jr. pro Motorsport.com.

„Mohli bychom z auta dostat pár desetin, což by bylo skvělé. To se podaří i všem ostatním, musíme tedy být opatrní. Pro druhou polovinu sezóny je hlavním cílem naučit se o tomto autě, abychom se ujistili, že na vůz pro příští rok nasadíme všechno správně,“ dodal.

Sainzův názor sdílí také šéf týmu Andreas Seidl, podle kterého ještě McLaren nemá nic jisté.

„Viděli jsme, jak rychle se to může změnit a jak jsou ostatní v závodě blízko, nakonec tedy bude záležet na tvaru okruhu, teplotách a podobných věcech,“ řekl Seidl.

„Bude také záležet na tom, kolik vylepšení ve druhé polovině sezóny ostatní přivezou a kdy se začnou zaměřovat na vůz pro příští rok. Je ale dobře, že v tuto chvíli máme v šampionátu tento náskok. Pro nás je důležité se tím nenechat unést.“

Rychlost McLarenu v delších jízdách na maďarském Hungaroringu Sainzovi Jr. nicméně dodala optimismus.

„Do vysílačky mi řekli, že v posledních pěti kolech (prvního stintu) jsme byli rychlejší než ferrari, což všechny nabudilo. Na voze začínáme pozorovat zlepšení z pohledu práce s pneumatikami, takže ta poslední část prvního stintu nám dala naději, že se můžeme i nadále přibližovat nejlepším klukům.“

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Doporučujeme

Články odjinud