Sainz Jr.: Jsem teď v nejlepší formě v kariéře

Sainz Jr.: Jsem teď v nejlepší formě v kariéře

Carlosi Sainzovi Jr. se v letošní sezóně formule 1 daří. Podle svých slov nyní prožívá životní formu.

Pátým místem ve Velké ceně Japonska se pilot McLarenu posunul na šestou příčku v průběžném pořadí, když přeskočil Pierra Gaslyho, který sezónu začal u Red Bullu a nyní působí u Toro Rosso.

V první polovině závodu na okruhu v Suzuce bojoval s red bullem Alexandera Albona. Pátým místem vyrovnal svá sezónní maxima z Německa a Maďarska. Z dosavadních sedmnácti závodů bodoval v deseti z nich.

„Řekl bych, že ano. Nebudu vám lhát,“ odpověděl Sainz Jr. na otázku, zda je podle svého názoru v nejlepší formě v kariéře.

„Přemýšlel jsem nad tím v průběhu závodu, když jsem se snažil za sebou udržet (Charlese) Leclerca a najednou mi řekli moje časy a já si řekl 'musím jet opravdu rychle!'. Na konci závodu jsem poděkoval týmu za skvělý vůz v průběhu celého víkendu. Jsem velmi hrdý, že jsem konečně trochu více než jen nejlepší ze zbytku světa. Rozhodně jsme o tom víkendu udělali krok vpřed.“

Sainz Jr. zlepšení své formy připisuje lepšímu porozumění letošnímu mclarenu.

„Teď ve druhé polovině sezóny jsem to auto začal poznávat. V kvalifikaci rozumím vozu trochu lépe, nastavil jsem ho více svým potřebám,“ popisuje.

„Jak v kvalifikaci, tak v závodě jsme také silnější z pohledu rychlosti. V kvalifikaci jsem měl problém s baterií, v každém kole jsem ztrácel několik desetin, a i přesto jsem se dokázal kvalifikovat na dobrém sedmém místě. Cítím, že ve druhé polovině sezóny si všechno začíná více sedat.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud