Sainz Jr. je spokojen, Norris si sype popel na hlavu

Sainz Jr. je spokojen, Norris si sype popel na hlavu

McLarenu se poprvé od závodu v Maďarsku podařilo dostat s oběma svými vozy do třetí části kvalifikace. Carlos Sainz Jr. se do Velké ceny Singapuru formule 1 kvalifikoval na sedmém a Lando Norris na desátém místě.

Norris je z desáté pozice zklamaný. Mladému Britovi po prvních pokusech v Q3 patřila sedmá příčka, posledním pokusem se před něj ale dostali oba jezdci Renaultu. Norris podle svých slov podcenil přípravu na poslední pokus a ve 13. zatáčce navíc udělal chybu.

„Měl jsem dobrý pocit, Q1 šla dobře, Q2 byla velmi dobrá, zajel jsem opravdu pěkné kolo. Byl jsem šťastný a sebejistý, na voze jsme nic nezměnili,“ řekl Norris pro Sky F1.

„Ale vyjel jsem na trať na poslední pokus a já nedokázal zahřát pneumatiky tak, jak jsem chtěl, navíc jsem byl možná až příliš blízko za autem před sebou. V prostředním sektoru jsem pak nějak vypnul mozek, řadil jsem špatné převodové stupně a podobně. Bylo to špatné a já ztratil čas, protože jsem se snažil to napravit. Jsem idiot.“

Velkou chybu udělal Norris ve 13. zatáčce. „Zařadil jsem špatný převodový stupeň. Nepodřadil jsem o tolik stupňů, o kolik jsem měl. Ztratil jsem kontrolu nad zadní částí auta a měl jsem špatný výjezd ze zatáčky.“

Sainz Jr. je spokojen

Jeho týmový kolega Sainz Jr. dokázal být v kvalifikaci nejlepším za jezdci top tří týmů, porazil oba renaulty a vyrazí ze sedmé příčky.

„Byl to pro nás velmi pozitivní den. Gratuluji celému týmu. Ukázali jsme dobrou rychlost na pomalé trati, což byla jedna z našich slabin. Celý vůz se po celý víkend chová dobře a v Q3 jsme dokázali dát dohromady velmi dobré kolo,“ řekl Sainz Jr.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud