Sainz dojel doma sedmý, přesto mluví o zoufalé situaci

Sainz dojel doma sedmý, přesto mluví o zoufalé situaci

Carlos Sainz dovezl do cíle slušné body, i když do značné míry těžil z problémů soupeřů. Po závodě nebyl vůbec spokojený.

Vloni jezdilo Toro Rosso s rok pohonnou jednotkou Ferrari. Letos platí totéž pro Sauber. Právě tyto dva týmy se na trati potkaly. 

Carlos Sainz se ve druhé polovině závodu ocitl za Sauberem Pascala Wehrleina. Nakonec sice dojel před ním, ale to pouze výsledkově poté, co se započítala pětisekundová penalizace pro jezdce Sauberu.

„Poprvé jsme bojovali se Sauberem a je to trochu zoufalá situace,“ řekl Sainz.

„Motor Ferrari z roku 2016 je na rovinkách rychlejší ve srovnání s naším autem. Snažil jsem se ho předjet. Dostal jsem se vedle něj, ale v první zatáčce si vždy pohlídal vnitřní stranu. Je těžké tam předjíždět, ale on odváděl dobrou práci a pokryl si vnitřek.“

„Potřebujeme větší výkon. V sobotu nám chyběly na sedmé místo dvě desetiny, tak si představte, že Renault dodá  tři desetiny – najednou se vše změní. Potřebujeme tento krok, ale musíme být trpěliví. Potrvá to nejspíše tři závody. Musíme pokračovat s tím, co máme. V kvalifikaci nejsme tam, kde chceme být, ale v závodě se to zlepšuje.“

Foto: Getty Images / David Ramos

Doporučujeme

Články odjinud