Sainz: Alonsova náročná sezóna pro mě byla dobrým příkladem

Sainz: Alonsova náročná sezóna pro mě byla dobrým příkladem

Mladý Španěl sledoval, jak se jeho krajan vyrovnával s nepříjemnou pozicí.

Carlos Sainz jr. se nechal slyšet, že jeho krajan Fernando Alonso byl pro něj dobrým příkladem, když se v roce 2015 prokousával náročnou sezónou.

Sainz ve svém debutovém roce skončil celkově patnáctý, když sedmkrát dosáhl na body, stejný počet závodů však nedokončil.

Alonso zažil náročnější rok. Nepovedený návrat spojení McLaren-Honda znamenalo pouze dvě bodová umístění a rok plný trápení.

Sainz řekl, že vidět dvojnásobného šampiona vyrovnávat se s tak náročnou situací pro něj bylo dobrou zkušeností.

„On je velice dobrým vzorem,“ řekl Sainz. „Teď prochází náročnou fází své kariéry, takže je zajímavé sledovat, jak na to reaguje, jak se stále povzbuzuje a jak se s tím vším vyrovnává.

Je zajímavé to vidět, sledovat to, učit se. Loňský rok byl hodně o učení. Fernando mi nemusí radit, protože já ho vždycky sleduji. Nikdy za mnou nepřišel a neřekl, možná zkus tohle nebo popřemýšlej, že bys udělal tamto.

Už jen když s ním mluvím na přehlídce jezdců před závodem, tak, jak mě vždycky vidíte, nebo někde v paddocku. Mohu se od něj učit. Bylo to trochu jako zrcadlo, ve kterém se člověk může vidět.“

Sainz dodal, že byl zklamaný z toho, o kolik bodů přišel kvůli nespolehlivosti vozu, věří však, že jeho šéfové o jeho potenciálu dobře vědí.

„Není hezké vidět, že nemáte všechny body, které jste si zasloužili,“ řekl. „Nakonec je to ale pohled lidí, o který mi jde, Red Bull a Toro Rosso, oni vědí o všech bodech, které jsem mohl mít, oni si to spočítali.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud