S vývojem MP4-26 jsme to trochu přehnali, přiznal McLaren

S vývojem MP4-26 jsme to trochu přehnali, přiznal McLaren

Před prvním závodem sezóny zhodnotil McLaren zimní přípravy a došel k závěru, že se u nového vozu dopustil chyb.

"V průběhu zimy jsme si pro MP4-26 nastavili extrémně ambiciózní výkonnostní cíle," vysvětloval šéf stáje z Wokingu Martin Whitmarsh. "McLaren je nekompromisní tým a u každého vozu, který stavíme, tlačíme vývoj na hranice možností. V některých případech ty hranice překročíme, což má za následek nedostatek najetých kilometrů a narušení předsezónních příprav."

"Ale testy se to nazývá z konkrétního důvodu a testovat MP4-26 za hranicemi jeho možností bylo svým způsobem poučné. Ve skutečnosti jsme získali mnoho užitečných dat o voze, jeho chování a vlastnostech pneumatik. Takže zatímco dál ladíme komplet pro Melbourne, opět jsme si pro nadcházející závodní víkend stanovili extrémně náročné cíle."

"Myslím si tedy, že je naše rychlost z testů reprezentativní z hlediska toho, jak rychlí budeme v Austrálii? Ne. Myslím si, že jsme pro ten víkend favorité? Bohužel ne. Ale domnívám se, že dokážeme překvapit pár lidí a být konkurenceschopní? Určitě."

S mírným optimismem cestuje do Austrálie také Lewis Hamilton. Věří, že od posledních testů se tým znovu zlepšil a v Albert Parku podá dobrý výkon. "Nemůžeme zastírat, že zimní testy byly těžší, než jsme čekali," zopakoval. Nenajeli jsme tolik kilometrů jako soupeři, ani jsme se rychlostně nevyrovnali nejlepší vozům. Přesto mám pořád z MP4-26 dobrý pocit. To auto řídím rád, podle mě bude šetrné k pneumatikám a myslím, že před prvním závodem se zlepší také jeho výkon."

Jenson Button vzpomněl ve svém vyjádření na Japonsko, nejen proto, že do země vycházejícího slunce sahají kořeny jeho přítelkyně. V Melbourne vyhrál v posledních dvou letech. "Lidé se mě pravidelně ptají, jestli letos můžu vyhrát potřetí v řadě. Papírově se to zdá nepravděpodobné, ale vážně, kdo ví? Já bych to určitě nevylučoval."

Doporučujeme

Články odjinud