S tímhle vozem nikdy nevíte, řekl Hamilton o formě Mercedesu | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

S tímhle vozem nikdy nevíte, řekl Hamilton o formě Mercedesu

Hamilton netuší, jaké jsou jeho šance na vítězství letošní Grand Prix Mexika. Vůz W13 se zítra může chovat zcela jinak.

Lewis Hamilton (5./4.)

V prvním tréninku Hamilton skončil hned za Red Bullem a Ferrari. Ve druhém se ještě o pozici posunul. Vzhledem k testům nových pneu však časy z druhého tréninku nejsou zcela reprezentativní.

„Trénink se povedl, celková rychlost vozu nevypadá špatně. Jízdu na zdejší trati jsem si užíval, postupem času se tu auto chová stále lépe. Netuším přesně, jak si stojíme v porovnání s ostatními týmy. Každá stáj měla trochu odlišný program. Snažil jsem se soustředit na ten náš.

Pneu pro rok 2023 jsou dost podobné těm letošním. Jsou možná o něco konzistentnější při delších jízdách a o něco snáze se chrání před přehříváním.

Přes noc se samozřejmě nebudeme nudit, máme hodně věcí na práci. Uvidíme, jestli budeme moci bojovat vpředu, ale s tímhle vozem nikdy nevíte. Doufám ale, že se nám poštěstí pokračovat správným směrem,“ prohlásil Hamilton.

George Russell (nejel/1.)

V prvním tréninku Russella nahradil Nyck de Vries, pro kterého šlo o poslední jízdu v Mercedesu předtím, než se přesune do AlphaTauri. Russell nastoupil ve druhém tréninku, ve kterém byl nejrychlejší. V neděli by rád skončil na stupních vítězů.

„Byl to jeden z těch povedenějších pátků, možná letos ten vůbec nejlepší. Vůz se choval dobře a cítil jsem se pohodlně. Rychlost nebyla špatná, ale musíme pamatovat na specifika tohoto okruhu. V kvalifikaci bude největší výzvou připravit pneumatiky na optimální rychlost v jednom kole. V neděli pak bude klíčové starat se o teplotu motoru a brzd.

Pódiové umístění by nemělo být mimo naše síly. Takový je také náš cíl. Vzhledem k tomu, že druhý trénink nebyl standardní, se nám obtížně odhaduje, jak si stojí jednotlivé týmy. Získali jsme ale velice užitečná data o zahřívání pneu pro příští rok.

Tento víkend jistě nebude přímočarý. Dneska to ale šlo pěkně,“ věří Russell.

Doporučujeme

Články odjinud