S nevydařenými závody je teď na řadě Red Bull, míní Alonso

S nevydařenými závody je teď na řadě Red Bull, míní Alonso

Fernando Alonso věří, že po sérii dobrých závodů čekají Red Bull také ty špatné, což mu umožní bojovat v šampionátu jezdců.

Alonso v Indii prohlásil, že si je jistý, že může získat letošní titul. V Abú Zabí byl dotázán, odkud bere takovou sebedůvěru. "Ukázali jsme, že se nikdy nevzdáváme a že víme, jak bojovat až do konce. Když je situace těžká a stresující, i tak dokážeme odevzdat sto procent, a tým má hodně zkušeností s boji o šampionát."

"Všichni jsou velmi motivovaní a v Indii jsme viděli dobrá znamení, co se srovnání naší rychlosti s Red Bullem týče, i když stále potřebujeme pár dalších desetin, hlavně v sobotu. Navíc tu máme několik vylepšení a další přijdou v USA. Sezóna má své vrcholy a dna, u Red Bullu jsme teď viděli čtyři vrcholy v řadě, takže si myslíme, že dříve nebo později to musí jít dolů!"

Alonso ztrácí na Vettela 13 bodů a jeho cílem je tento rozdíl zmenšit už tento víkend. "Snažili jsme se na tento závod připravit co nejlépe," vysvětloval. "Máme tu několik nových dílů, které budeme zítra testovat. Nemyslíme si, že zcela smažeme ztrátu na Red Bull, mezi Indií a Abú Zabí bylo jen pět dní."

"Ve formuli 1 neexistují zázračné díly, ale snažíme se je dostat pod tlak poté, co měli čtyři velmi snadné závody. Chceme jim být dost blízko, abychom využili všeho, co neudělají perfektně, zatímco my musíme být v těchto třech závodních víkendech perfektní."

"Neustále hrozí mechanická porucha, nejen jim, ale také nám. Musíme zajistit, že budeme mít velmi silné auto, abychom mohli odjet všechny tři závody bez mechanických problémů. Víme, že auto Red Bullu může být trochu křehčí, jako když Webberovi selhalo KERS v Indii, takže je musíme tlačit na hranice, protože kdyby se to bývalo stalo Vettelovi, nikdo by si toho nevšiml, jelikož měl náskok několika sekund."

Na závěr byl Alonso znovu dotázán na údajný spor s technickým ředitelem Patem Fryem, který už jednou popřel. "Hádka s Patem Fryem po závodě v Indii? Hezký výmysl někoho z italských médií. Abych byl upřímný, byl dost kreativní!"

"Teď nebo později si s ním promluvím, abych zjistil, jak to vymyslel. Víme a je fakt, že jsme pomalejší než Red Bull, všichni se na tom shodneme, já, tým, fanoušci, všichni to vědí. V úsilí to napravit jsme velmi jednotní."

Doporučujeme

Články odjinud