S nespokojeností Whitmarshe jezdci nesouhlasí

S nespokojeností Whitmarshe jezdci nesouhlasí

Lewis Hamilton se na startu zítřejšího závodu postaví na druhé místo za Sebastiana Vettla, na kterého v dnešní kvalifikaci ztratil 163 tisícin sekundy. Jenson Button odstartuje z místa třetího.

McLaren vstoupil do tohoto víkendu s nadějí, že se jim konečně podaří porazit suveréna letošních kvalifikací Red Bull. V obou pátečních volných trénincích dominoval Hamilton, v sobotu se ale karta začala pomalu obracet. Ve třetím tréninku se na nejvyšší post opět postavil Vettel, který nakonec ovládl i dnešní kvalifikaci. V Q3 zajel během prvních jízd nejrychlejší kolo Hamilton, ale Vettel jeho čas nakonec dokázal překonat.

Šestadvacetiletý Brit je se svým výsledkem spokojený, i když si myslí, že současná forma McLarenu by mohla postačit i na první místo. "Tak jako tak je to dobrý výsledek. Z minulého závodu víme, že naše výkonnost je dobrá. Včerejšek byl výborný, ale dneska ještě zvedli (Red Bull) svoje tempo.  Být v první řadě je ale skvělé a zítra z toho můžeme vytěžit nějaké slušné body. "

Jenson Button je z dnešní kvalifikace nadšen hlavně proto, že se konečně vrátil do boje o nejvyšší příčky: "Jsem z toho opravdu šťastný. Po každém kole vás vždycky napadá, že kousek byl tady, kousek támhle. Abych byl ale férový, bylo to skutečně dobré kolo.  Jsem rád za to, odkud zítra startujeme. Pro nás, ale hlavně pro pneumatiky je to dobrá pozice. Uvidíme, jakou zítra použijeme strategii, abychom si nakonec mohli dojet pro vítězství.

Jezdci jsou se svými dnešními výkony spokojeni, jejich šéf však ne: "Bylo to těsné, jednoduše zklamání. Máme ale obě auta v předních dvou řadách, takže by to měl být vzrušující závod. Není to ale výsledek, jaký jsme chtěli." Martin Whitmarsh si uvědomuje chybu, kterou Hamilton udělal v posledním kole: "V poslední zatáčce byl (Hamilton) trošku široký, jeho kola však nebyla tak špatná. Bývalo by pro něj bylo pěkné, kdyby získal pole position. "

Doporučujeme

Články odjinud