S Nasrem nejsme nejlepší kamarádi, přiznává Ericsson

S Nasrem nejsme nejlepší kamarádi, přiznává Ericsson

Švéd ani nevidí důvod, aby tomu tak bylo.

Marcus Ericsson se nechal slyšet, že s jeho týmovým kolegou ze Sauberu Felipem Nasrem nejsou "nejlepší kamarádi".

Oba jezdci spolu soupeřili v letech 2012 a 2013 v seriálu GP2 předtím, než se pro sezónu 2015 sešli u Sauberu, kde oba zůstanou také v nadcházejícím ročníku.

Ericsson přiznal, že si nebyl jistý tím, jak spolu budou vycházet, vypracovali si však podle něj dobrý pracovní vztah.

„Před vstupem do této sezóny to byla tak trochu neznámá, protože s Felipem máme za sebou z GP2 určitou historii,“ řekl Autosportu Ericsson.

„Svedli jsme nějaké těžké bitvy a možná jsme tam nebyli nejlepší kamarádi, musím ale přiznat, že nakonec jsme dobře spolupracovali.“

„Nejsme nejlepší kamarádi, nemyslím si ale, že týmoví kolegové jimi musí být. Jednotlivé záležitosti však dokážeme prodiskutovat, což obvykle po každé části víkendu děláme. Hlavně v malém týmu je to důležité, jelikož tam nemáme tolik zdrojů, že bychom mohli jen tak na auto něco dát.“

Během Velké ceny USA v Austinu spolu oba jezdci Sauberu kolidovali. Po závodě si však sedli a celou situaci si vyjasnili.

„V Austinu jsme se trochu nepohodli, po závodě jsme si o tom ale promluvili, pak jsme se posunuli dál a bylo to na sto procent v pořádku. I to je naše silná stránka. Jsem rád, že zůstává a tento rok může naše spolupráce i nadále pokračovat,“ uzavřel Ericsson.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud