S Maldonadem se asi musí závodit jinak, říká šéf McLarenu

S Maldonadem se asi musí závodit jinak, říká šéf McLarenu

Kolize mezi Maldonadem a Hamiltonem ve Valencii nebyla podle šéfa McLarenu Martina Whitmarshe nevyhnutelná. Jen bylo třeba si uvědomit, kdo sedí v druhém voze.

Lewisi Hamiltonovi začaly v závěru Grand Prix Evropy odcházet pneumatiky, a stal se tak poměrně snadnou kořistí pro soupeře. Souboj s Pastorem Maldonadem však pro něj skončil kolizí a odstoupením. Whitmarsh se domnívá, že to tak dopadnout nemuselo.

"Jasně, že ne, ale je třeba to rozvést," odpověděl šéf McLarenu na otázku, zda si myslí, že se Hamilton musel bránit tak tvrdě. "Viděli jste ho bránit se Grosjeanovi a Räikkönenovi, a s Maldonadem neudělal nic jinak. Výsledek byl jiný, ale on neudělal nic jinak, než s těmito jezdci."

"Můj osobní názor je, že to byla Maldonadova chyba. Je to velmi frustrující, ale on je závodní jezdec, tím to končí. S odstupem času je určitě třeba říct, že s někým takovým musíte zvolit odlišný přístup, ale to se nedá anticipovat."

Whitmarsh ovšem nepopírá, že prvotní příčinou Hamiltonových potíží byly pneumatiky. McLaren trpěl větší degradací než soupeři, což ho netěší. "Rychlost se odvíjela od pneumatik, my jsme se s nimi trápili," přiznal.

"Lewis se trápil na první sadě, na té tvrdší to bylo lepší, ale nakonec odešla. A to se mohlo stát také Sebastianovi, nevím. Když mají vaši soupeři takovou rychlost, vyvolává to obavy, ale víme, že to, co letos určuje rychlost vozů (pneumatiky), je náročné a těžko se to zvládá."

Doporučujeme

Články odjinud