S Magnussenem riskujeme víc než s Hamiltonem, připouští McLaren

S Magnussenem riskujeme víc než s Hamiltonem, připouští McLaren

Omezené testování činí z nasazování nováčků riskantnější krok než před lety, ale McLaren je přesvědčený, že za to mimořádný Magnussen stojí.

Stejně jako v roce 2007 posadí McLaren do jednoho ze svých vozů nováčka. Tehdy to byl Lewis Hamilton, který byl hned v prvním roce kandidátem na titul, příští rok to bude Kevin Magnussen. Ale okolnosti nejsou úplně stejné.

"Dokázali jsme to s Lewisem, ale kolikrát v kariéře se to povede, protože se nám také mohlo vymstít," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh pro Guardian. "Řeknu jednu věc a váhám tu úvahu říct, ale řeknu ji. Bylo to snazší pro Lewise, protože jsme s ním tolik testovali, že už to víc nešlo."

"Takže je tu riziko (s Magnussenem), ale my bychom to nedělali, kdybychom si nemysleli, že to bude fungovat."

Magnussen přesvědčil o svých kvalitách McLaren svými výkony v nižších závodních sériích, zejména pak letos ve formuli Renault 3,5, kterou vyhrál. Jistotu Whitmarsh získal, když dánského pilota viděl v testu mladých talentů.

"Působivá byla jeho konzistence, neudělal jedinou chybu. Také jsem se zúčastnil schůzky s inženýry na konci dne a on měl kolem sebe několik inženýrů a nejméně dalších 20 na video konferenci."

"Já jsem tam seděl a poslouchal jeho zpětnou vazbu, jak byla jasná a precizní, jak si byl jistý, a uvědomil jsem si: 'Tenhle člověk je mimořádný.'"

Doporučujeme

Články odjinud