S Leclercem příští rok musíme spolupracovat, říká Vettel

S Leclercem příští rok musíme spolupracovat, říká Vettel

Podle Sebastiana Vettela je důležité, aby příští rok ve formuli 1 se svým novým týmovým kolegou Charlesem Leclercem u Ferrari dobře spolupracovali.

Poprvé od roku 2015, kdy Vettel přišel do Ferrari, bude mít Němec nového týmového kolegu. Kimi Räikkönen odchází do Sauberu, ze kterého na jeho místo přestoupil Leclerc.

Monačan je letos ve formuli 1 teprve prvním rokem, a ačkoliv v několika závodech v této sezóně již prokázal svou rychlost, byla by podle Vettela chyba, kdyby proti sobě oba příští rok bojovali.

„Určitě to bude jiné, protože Charles není Kimi a Kimi není Charles. Je mladý, bude mít velkou zodpovědnost a v hlavě bude mít spoustu myšlenek. Myslím, že kvůli týmu budeme potřebovat na trati společně pracovat,“ řekl Vettel.

„Jsem si jistý, že mě bude chtít porazit, i já ho chci porazit, pravidla jsou jasná. S Kimim to bylo stejné, klíčové ale podle mě bude spolupracovat, jak jsem řekl, hlavou se mu bude honit spousta věcí. Jsem jeho týmový kolega a jsem tu i proto, abych mu pomohl. Jsem ten poslední, kdo se snaží něco skrývat, hrát nějaké hry nebo podobně. Proto si myslím, že s Kimim velmi dobře vycházím, v tomto směru jsme si velmi podobní, takže uvidíme,“ dodal.

Räikkönen se po svém odchodu z Ferrari vrací do Sauberu, kde svou kariéru ve formuli 1 v roce 2001 začínal. Díky dvouleté smlouvě, kterou podepsal, bude ve formuli 1 Fin závodit i ve svých čtyřiceti letech. Vettel však neočekává, že on sám bude ve F1 závodit tak dlouho.

„Je to dalších deset let, abych tu byl tak dlouho jako Kimi. To je dlouhá doba, je to tak dlouho, jako jsem tu nyní, v podstatě jsem v polovině, nevím. Mluvíme tu o 400 velkých cenách... dohromady. Nevím, nikdy neříkej nikdy, ale zřejmě ne. Nevím. Pokud v dalších deseti letech budu vyhrávat s Ferrari, tak proč ne,“ řekl Vettel.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud