S jinou strategií bych lépe nedojel, říká Räikkönen

S jinou strategií bych lépe nedojel, říká Räikkönen

Kimi Räikkönen nelituje, že v indické Grand Prix zariskoval a pokusil se jet jen na jednu zastávku v boxech. I když mu risk nevyšel, nic neprodělal.

Fin startoval do závodu z šesté pozice, ale nepostupoval dopředu tak, jak chtěl, a tak se s týmem rozhodl pro změnu přístupu.

"Závod jsme začali se strategií dvou zastávek a věděli jsme, že jedna zastávka bude možná, pokud se vám podaří delší první stint na měkčích pneumatikách," vysvětloval.

"Ten náš nebyl moc dlouhý, takže jsme jeli na dvě zastávky, ale když jsem se později v závodě zasekl za Hülkenbergem, rozhodli jsme se to zkusit na jednu zastávku, zvlášť když by dvě zastávky byly těžké kvůli problémům, které jsme měli s brzdami. Jedna zastávka bohužel nezafungovala a nedostala nás na pódium."

Po propadu na ojetých pneumatikách si Räikkönen dojel na konci závodu pro nové, takže nakonec absolvoval dvě zastávky, ale říká, že to nic nezměnilo na konečném výsledku. Jediná šance na vyšší pozici existovala, kdyby mu zafungovala strategie jediné zastávky.

"Věděl jsem, že pneumatiky začnou poměrně rychle ztrácet, ale i tak se snažíte závodit. Jakmile jsem ztratil ta místa, mohl jsem zajet na další zastávku, aniž bych dál ztratil, což znamenalo, že jsem skončil tam, kde bych skončil tak jako tak, takže ten risk měl smysl."

"Pokusili jsme se dostat na pódium se strategií jedné zastávky, ale nakonec to nevyšlo."

Doporučujeme

Články odjinud