S hodnocením nové F1 vyčkejme a mezitím nahánějme mladé lidi, vyzývá Ferrari

S hodnocením nové F1 vyčkejme a mezitím nahánějme mladé lidi, vyzývá Ferrari

Šéf Ferrari Stefano Domenicali se domnívá, že zatím nemá smysl dělat závěry o nových pravidlech. Problémy vidí spíš ve věkovém složení fanouškovské základny.

Nové vozy formule 1 postavené podle nových pravidel vyvolaly mnoho negativních reakcí, ať už vzhledem, zvukem motoru nebo třeba nižší rychlostí, kterou popisovali jezdci.

Ferrari však vyzývá ke klidu. "V této situaci je lepší závěry neuspěchat a nenahrávat těm, kdo šíří poplašené zprávy, protože náklonnost k sebedestrukci neposlouží nikomu," řekl Domenicali.

"Vždy, když dojde ke změnám, se vedou diskuze, a to je normální. Zatím jsme měli jen jedny testy, přičemž na trati nebylo ve stejnou chvíli nikdy víc než pět aut. Počkejme si, až uvidíme všech 22, než začneme říkat, že je všechno špatně."

"Byla vybrána jedna cesta a je třeba jít vpřed konstruktivním způsobem. Pokud se po jisté době ukáže, že nějaký element vzrušení opravdu schází, jako třeba zvuk motoru, tak uvidíme, jak se to dá nejlépe vyřešit. Já osobně si nemyslím, že by tohle odradilo lidi od návštěv okruhů."

Šéf Scuderie se snaží na formuli 1 hledět globálně a s odstupem, přičemž naráží na zcela jiné problémy, kterým je podle něj třeba se věnovat.

"Větší starost by nám Grand Prix závody měly dělat jako celek, musíme najít strategii, jak k tomuto sportu přitáhnout mladé lidi, protože dnes tvoří tvrdé jádro fanoušci ve věku 35 až 50 let."

"Musíme se vrátit k tomu, aby na vůz bylo pohlíženo jako na inspirující věc a nejen jako na dopravní prostředek, který nám nic navíc nepřináší. My u Ferrari chceme do tohoto aspektu vložit velké úsilí, ukazujeme to v rámci iniciativ, jako je veřejné pojmenování vozu formule 1 nebo online fotografická soutěž 'Zachyť svoji vášeň', jejíž čtyři vítězové pojedou s námi na poslední test do Bahrajnu. Tato iniciativa vyvolala velký zájem, hlavně u mladých."

Doporučujeme

Články odjinud