S Buttonem se respektujeme, nikdy bychom nekolidovali, tvrdí Hamilton

Lewis Hamilton je přesvědčený, že v případě McLarenu nehrozí kolize týmových kolegů a odevzdání bodů soupeřům. Oba totiž dobře vědí, že musí bojovat společně za vítězství týmu.

"Musíme být rozumní," řekl. "Chci vyhrát šampionát konstruktérů a vím, že Jenson má stejný názor. Samozřejmě oba chceme také vyhrát šampionát jezdců, ale vím, že bychom nikdy neudělali nic nebezpečného, jako je kontakt mezi vozy. To je na tom to skvělé, když spolu bojujeme, máme mezi sebou polštář v podobě vzájemného respektu. Ne jako ti druzí."

Toto tvrzení si Hamilton mohl ověřit hned poté, co mezi sebou kolidovali piloti Red Bullu na Otodromu. I když se mohlo zdát, že si McLaren dojede v klidu pro dvojité vítězství, jezdci spolu začali bojovat. Tým se jim v tom nesnažil zabránit.

"Ne, neslyšel jsem nic jako ´držte své pozice.´ Jen mi bylo řečeno, abych jel určitý čas na kolo, abych šetřil palivo, pneumatiky a motor," uvedl Hamilton. "To bylo všechno. A to samé myslím slyšel Jenson. Požádali mě, abych jel na určitý čas, což jsem udělal a snažil jsem se ho udržet. A pak jsem se mu musel bránit."

Pocit z vítězství podle Hamiltona nebyl stejný jako obvykle. McLaren si uvědomuje, že mu výhru daroval Red Bull. Přesto důvod k optimismu má, protože se v Turecku svému soupeři hodně přiblížil.

"Vůz se celý víkend zlepšoval a tým odvedl neuvěřitelnou práci. Jistě, zlepšovat se můžeme pořád, ale zdá se, že se jim blížíme a to otevírá příležitosti pro další závody," dodal Hamilton.

Doporučujeme

Články odjinud