S americkým týmem Haas jedná Alexander Rossi

S americkým týmem Haas jedná Alexander Rossi

Americký pilot Alexander Rossi řekl, že vedl jednání s Gene Haasem o možném závodním angažmá od roku 2016, kdy Haas se svým týmem vstoupí do formule 1.

Haas, který odložil svůj vstup do formule 1 až na rok 2016, aby se na ni mohl plně připravit, dříve řekl, že by v týmu preferoval jednoho zkušeného pilota, jehož týmovým kolegou by byl Američan. Nový rezervní pilot Marussie Rossi je přesvědčen, že může tento úkol zvládnout.

„Jsem Haasem nadšený,” řekl Rossi. „Jeho nadšení a odhodlání vstoupit do F1 a snaha přivést Američany blíže sportu si zaslouží velkou úctu. Amerika každým rokem roste a množství podpory, které dostávám, je úžasné. Američané milují, když mohou stát za nějakým sportovcem a myslím, že mít v F1 vlastní tým, zejména s někým tak známým a úspěšným jako Gene, je skvělé.

Samozřejmě jsme s Haasem mluvili a posledním krokem je mít amerického pilota ve F1, kterého mohou fanoušci podporovat. Pokud se ve správnou chvíli naskytne příležitost, tak vím, že pro ně budu připraven odvést dobrou práci. Stálá závodní sedačka je rozhodně cílem, na kterém nyní pracuji.”

Doporučujeme

Články odjinud