S Alonsem máme něco společné, říká Montoya. Rozdají si to o triple crown?

S Alonsem máme něco společné, říká Montoya. Rozdají si to o triple crown?

Fernando Alonso se netají přáním vyhrát triple crown (GP Monaka, Indy 500 a 24 hodin Le Mans). Blíže je k zisku trojité koruny Juan Pablo Montoya.

„Má schopnosti toho dosáhnout, to je jisté,“ řekl Montoya o Alonsovi pro Marcu. „Ale není to snadné. Pravdou je, že já jsem k tomu blíže,“ usmál se Kolumbijec.

Montoya je vítězem GP Monaka a také dvojnásobným vítězem Indy 500. Chybí mu tak jen vítězství v Le Mans.

„O Le Mans... nevím, uvidíme, co se bude dít s pravidly v Le Mans a zda existuje nějaká šance, že by tam mohl tým Penske v budoucnu být.“

Za tým Penske jezdil Montoya v IndyCar. Sám je ale otevřený i případné příležitosti s jiným týmem, pokud by přišla.

Ještě před pár lety bylo prakticky nemyslitelné, že by aktivní jezdec F1 závodil i v jiných sériích, jak tomu bylo v dávné minulosti. Situace se mění a to i zásluhou Alonsa.

Montoyu nepřekvapuje, že Alonsova příkladu moc dalších jezdců nenásleduje. „Myslím, že jsme dva jezdci, kteří se nebojí zkoušet nové věci. Když jste mladý a jste ve formuli 1, myslíte jen na to, věřite, že nic jiného neexistuje.“

Pojede Alonso v Le Mans už letos?

Fernando Alonso pojede v Daytoně se speciálním designem helmy. Jedním z viditelných sponzorů je Citi Private Bank. Ta vydala tiskovou zprávu, ve které stručně zmiňuje, že Alonso pojede letos v Le Mans. Jezdec McLarenu svou účast zatím nepotvrdil.

Welcome CitiBank. Proud to have Citi on the helmet and the cap. #daytona #indy #bestTeam

Příspěvek sdílený Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial),

Foto: Getty Images / Vladimir Rys

Doporučujeme

Články odjinud