Rychlý budu muset být okamžitě, uvědomuje si Albon

Rychlý budu muset být okamžitě, uvědomuje si Albon

Thajského pilot Alexandera Albona čeká v roce 2019 debutová sezóna ve formuli 1, kterou absolvuje s týmem Toro Rosso. Dvaadvacetiletý jezdec nebude mít příliš mnoho času na učení se.

Alex Albon skončil v roce 2018 na třetím místě celkového pořadí formule 2 a vše nasvědčovalo tomu, že jeho další kroky povedou do formule E, kde podepsal smlouvu u týmu Nissan a zasáhl i do předsezónních testů ve Valencii.

Poté ale přišla nabídka z formule 1, které dal Albon přednost před angažmá u továrního týmu v šampionátu elektrických monopostů. Thajec u Toro Rosso nahradil Brendona Hartleyho a jeho týmovým kolegou bude v roce 2019 navrátilec Daniil Kvjat.

Nováček Albon tedy bude v jednom týmu závodit vedle zkušeného Rusa, tudíž bude muset od začátku sezóny pracovat na kvalitních výkonech.

„Myslím, že budu okamžitě muset být rychlý,“ odpověděl Alex Albon na otázku holandského magazínu Formule 1, která se týkala největší výzvy, s jakou se bude muset thajský pilot na úvod své debutové sezóny vypořádat.

„Mám čtyři dny testování v Barceloně a nikdy před tím jsem formuli 1 neřídil,“ podotýká Albon.

„Před Melbourne budu mít jen málo času a monoposty formule 1 jsou pochopitelně úplně odlišné a rychlejší než formule 2.“

„Budu se tedy snažit stále zrychlovat, budu poznávat auto a budu zjišťovat, jak ho řídit.“

Ještě před zahájením nové sezóny se Albon rovněž pilně věnoval fyzické přípravě.

„Absolvoval jsem testy krku, cardia a krve a k tomu jsem měl nějaká další vyšetření. Svůj krk se pochopitelně snažím připravit tak dobře, jak jen to půjde.“

„Fyzická kondice je nutná, takže se na ni nyní soustředím. Mám svého trenéra a bude se snažit být v Melbourne v nejlepší formě.“

Foto: Getty Images / James Bearne

Doporučujeme

Články odjinud